Piščančja rulada s korenjem in blitvo na kostanjevem pireju

Uporabniška ocena: / 5
Vaša ocena:   

Čas priprave: 30 minut priprava, 30 minut kuhanje

Zahtevnost: 2 / 3


Slika

Izziv v paru, s katerim so se spopadli tekmovalci v 15. oddaji MasterChef Slovenija, je bil, da iz piščančjega mesa podjetja Pivka perutninarstvo pripravijo poljubno piščančjo jed, pri tem pa uporabijo najrazličnejše tehnike in nenavadne okuse. Čeprav Darko Klemen in Tomaž Goršič na izzivu nista zmagala, sta za svojo mesno-zelenjavno kreacijo dobila veliko pohval.

Sestavine za 2 osebi

  • Pivka piščančje prsi s kostjo
  • 2 rumena korenčka
  • 2 oranžna korenčka
  • dva lista blitve
  • 200 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 3 dl sladke smetane
  • listnato testo
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • 1 čebula
  • sol in sveže mleti poper
  • olje

Priprava

  • Iz Pivka piščančjih prsi odrežemo dva tanjša zrezka, ki ju posolimo in popopramo. V loncu zavremo vodo in vanjo dodamo piščančjo prsno kost, narezano korenje (rumeno in oranžno) ter pustimo, da vre 8 minut. Odcedimo in piščančjo osnovo shranimo za kasneje. 

  • Korenje skupaj z 1 dl piščančje jušne osnove grobo zmiksamo. Blitvina lista 2 minuti blanširamo v vreli vodi. Blanširana lista položimo na piščančja zrezka in ju premažemo z zmiksanim korenjem. Zrezka previdno zvijemo v ruladici, ki ju najprej zavijemo v PVC folijo, nato pa še v alu folijo. Ruladici kuhamo v vreli vodi približno 10 minut. 

  • V kozici na malo olja prepražimo 1/2 čebule, dolijemo 1 dl jušne osnove ter dodamo kostanj in sol. Dušimo 10 minut. Kozico odstavimo in dolijemo 1 dl sladke smetane ter 1 dl jušne osnove. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.

  • Iz listnatega testa izrežemo dva, približno 5 cm velika trikotnika, ki ju spečemo na vročem olju. Na vsaki strani ju pečemo 2 minuti oziroma toliko časa, da se testo lepo obrava in napihne. Pečena trikotnika položimo na papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno olje. Trikotnika nato potrosimo z naribanim parmezanom in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 3 minute. 

  • Korenje narežemo na trikotnike, ki jih kuhamo v kropu 5 minut. Korenje poberemo iz kropa in popražimo na olju, da dobi lepo barvo. 

  • Na olju prepražimo čebulo. Dodamo smetano in jušno osnovo, kuhamo 2 minuti, potem pa omako precedimo. 

  • Vse sestavine lepo serviramo na krožnik in pripravljeno jed postrežemo. 

vir: Pivka v sodelovanju z Okusno.je

Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!