Piščančji zrezki v gobovi omaki

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

  • 800 g piščančjih prsi Pivka
  • 1 čebula
  • 2,5 žlice olja
  • 3 ščepce mletega popra
  • 0,5 žličke soli
  • 280 g šampinjonov
  • 4 rezine prekajene slanine
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove

Priprava

  • Piščančje prsi razrežemo tako, da dobimo štiri debelejše fileje. Fileje začinimo s poprom in soljo. Šampinjone očistimo in operemo, ter drobno sesekljamo. Olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Slanino narežemo na manjše koščke.

    V večji ponvi segrejemo olje. Na segreto olje položimo začinjene piščančje fileje in jih na vsaki strani pečemo do zlatorjave obarvanosti. Pečene fileje položimo na krožnik, v ponev pa stresemo čebulo in jo med mešanjem pražimo toliko časa, da postekleni in se zmehča.

    Dodamo šampinjone in slanino in vse skupaj med mešanjem pražimo še 4 minute. Nato dodamo fileje, prilijemo jušno osnovo in začinimo s poprom in soljo. Ponev pokrijemo in na šibkem ognju dušimo približno 20 minut, da se omaka nekoliko zgosti.

    Vir: Okusno.je


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!