Piščančji golaž

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

Priprava

  • Piščančje prsi operemo, dobro osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na 2 do 3 cm velike kose. Česen in čebulo olupimo ter ločeno drobno sesekljamo.  

    V večjem loncu segrejemo olje in na njem v dveh ali treh obrokih popečemo piščančje meso. Popečeno meso poberemo iz lonca in shranimo na toplem krožniku. V lonec stresemo čebulo in jo med občasnim mešanjem porumenimo. Po potrebi prilijemo še malo olja. V lonec nato vrnemo meso in po sestavinah potrosimo papriko. Dodamo česen in vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo 2 minuti.  

    V lonec prilijemo jušno osnovo in s kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Po okusu začinimo s poprom in soljo ter na zmerni temperaturi kuhamo 30 minut. Po potrebi prilijemo še malo vode ali jušne osnove.  

    V golaž tik pred serviranjem vmešamo kislo smetano. Jed ponudimo z izbrano prilogo.

    Vir: Okusno.je


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!