Piščančje prsi z zelenjavo

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

  • 4 fileji piščančjih prsi Pivka
  • 6 žlic olivnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 strok česna
  • 3 ščepce soli
  • 1 ščepec mletega popra
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 oranžna paprika
  • 2 bučki
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 0,5 žličke sesekljanega svežega rožmarina

Priprava

  • Piščančje fileje operemo in do suhega obrišemo s papirnatimi brisačkami. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V skledi pripravimo marinado iz 4 žlic olivnega olja, limoninega soka, sesekljanega česa, soli in popra. Fileje dobro premažemo z marinado in položimo v skledo. Skledo pokrijemo in za 2 uri postavimo v hladilnik.

    Paprike operemo in jim odstranimo pecelj in semena. Razrežemo jih na manjše kose. Bučke operemo, očistimo in narežemo na manjše kose. Češnjeve paradižnike dobro operemo. Večje paradižnike po želji razrežemo na četrtine, manjše pa pustimo cele.

    Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Marinirane fileje dobro odcedimo in odvečno marinado prestrežemo v skledo. V vroči ponvi na hitro popečemo marinirane fileje. Na vsaki strani jih pečemo približno 4 minute. Pekač namastimo s preostalim oljem in po njem razporedimo kose paprike in bučk. Zelenjavo začinimo z rožmarinom in ščepcem soli in dobro premešamo. Na zelenjavo položimo kose popečenega fileja in vse skupaj prelijemo z ostankom marinade. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

    Po 15 minutah peke v pekač dodamo češnjeve paradižnike. Vse skupaj pečemo še 15 minut. Pečene fileje skupaj z zelenjavo razporedimo po krožnikih in postrežemo.

    Vir: Okusno.je


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!