Piščančje prsi v paradižnikovi omaki

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 800 g piščančjih prsi Pivka (4 polovičke po 200 g)
  • 1 žlička italijanske začimbne mešanice (bazilika, rožmarin, origano, timijan)
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g pasiranega paradižnika
  • 400 g češnjevih paradižnikov v pločevinki
  • 16 črnih oliv
  • 1 pest listov bazilike
  • sol in sveže mleti poper
  • Dodatno: 100 g na rezine narezane mocarele

Priprava

  • Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Olive izkoščičimo in zrežemo na manjše koščke, liste bazilike pa oplaknemo pod tekočo vodo in dobro otresemo. Polovičke piščančjih prsi operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Začinimo jih s poprom, soljo in italijansko začimbno mešanico.

    V večji ponvi z ognjevarnim ročajem segrejemo olivno olje, na katerem na srednji temperaturi popečemo začinjene piščančje prsi. Med peko jih obračamo, da se na vseh straneh lepo zlato rjavo zapečejo.

    Popečene kose mesa poberemo iz ponve in shranimo na toplem krožniku. V ponev stresemo čebulo in jo med občasnim mešanjem posteklenimo (po potrebi prilijemo še malo olja). Nato dodamo česen in ga skupaj s čebulo pražimo 1 minuto - samo toliko, da zadiši. Prilijemo pasiran paradižnik ter dodamo olive in češnjeve paradižnike iz pločevinke. Po okusu začinimo s poprom in soljo. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med peko mesa. Omako na srednji temperaturi kuhamo 5 minut, da se malo zgosti.

    Po 5 minutah kuhanja v ponev vrnemo popečene kose mesa. Dodamo listke bazilike in ponev pokrijemo. Na srednji temperaturi kuhamo še 15 minut, piščančje prsi pa vmes enkrat obrnemo.

    Namig:
    Na meso lahko dodate še mocarelo.

    Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Ponev odkrijemo in piščančje prsi obložimo z rezinami mocarele. Jed pečemo v ogreti pečici še 5 do 7 minut, da se sir lepo stopi in hrustljavo zapeče. Postrežemo s kruhom ali izbrano prilogo.

    Vir: Okusno.je


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!