Piščančja obara

Uporabniška ocena: / 0
Vaša ocena:   

Slika

Sestavine:

  • 50 g olja
  • 1,5 kg Piščančjih zrezkov Pivka
  • 2 čebuli
  • 2 velika korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 300 g šampinjonov
  • 2 žlički timijanovih listkov
  • 240 ml belega vina
  • 700 ml piščančje jušne osnove
  • 180 ml kisle smetane
  • 1 rumenjak
  • sol in sveže mleti poper

Priprava

  • Piščančje meso narežemo na manjše kose. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje očistimo (po potrebi tudi ostrgamo), operemo in narežemo na približno 0,5 cm debele kolobarje. Stebelno zeleno očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo z vlažno krpico. Večje gobe razrežemo na četrtine, manjše pa pustimo cele ali pa jih razpolovimo.

    V loncu segrejemo polovico olja in na njem v dveh ali treh obrokih rahlo popečemo kose piščančjega mesa. Popečene kose poberemo iz lonca in shranimo na krožniku.

    Ko popražimo vse meso, v lonec vlijemo preostalo olje in ga segrejemo. Dodamo čebulo, korenje, šampinjone, zeleno in timijan ter sestavine med mešanjem pražimo 4 do 5 minut.

    V lonec prilijemo vino. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem zelenjave in mesa. Kuhamo 4 minute, da polovica vina izpari, potem pa v lonec vrnemo piščančje meso. Prilijemo jušno osnovo, dobro premešamo in zavremo. Ko zavre, znižamo temperaturo na minimum in lonec delno pokrijemo. Obaro ob rahlem vrenju kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da polovica tekočine povre.

    V manjši skledici zmešamo smetano in rumenjake. V zmes vmešamo polovico skodelice tekočine iz lonca. Mešanico med mešanjem vlijemo v lonec. Mešamo še toliko časa, da se omaka zgosti (pazimo, da ne zavre), potem pa lonec odstavimo. Jed po okusu posolimo in popopramo.

    Vir: Okusno.je


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!