Perutničke po Korijevo
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Perutničke
1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
1 ščep popra
1 ščep soli
1 jušna žlica barbecue omake
Jogurtova omaka
200 dl tekočega jogurta
3 čajne žlice kisle smetane
1 ščep popra
1 ščep soli
1 čajno žlico curryja
1 čajno žlico kečapa
Zelenjavna omaka
1 paradižnik
2 pekoči papriki
3 stroki česna
1 čebula
1 jušna žlica kečapa
2 jušni žlici sojine omake
1 čajna žlica medu
1 ščep soli
1 ščep popra
4 kisle kumarice
Postopek
1
Piščančje peruti zrežemo na polovice. Začinimo jih z rdečo papriko v prahu, poprom in soljo. Dobro premešamo ter jih zložimo v pekač, ki je obložen s paprijem za peko. Perutničke s čopičem premažemo z barbecue omako. Pekač za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 200°C.
2
V skledi pripravimo jogurtovo omako tako, da vanjo vlijemo jogurt, dodamo kislo smetano, curry in kečap. Začinimo s poprom in soljo ter premešamo.
3
V drugi skledi pripravimo zelenjavno omako. Najprej v ponvi na hitro popečemo cel paradižnik, papriki, česen ter na večje kose zrezano čebulo. Popečeno zelenjavo in kisle kumarice postavimo v skledo. Vanjo vlijemo kečap, sojino omako, med ter začinimo s poprom in soljo. Premešamo s paličnim mešalnikom.
4
Namig: Zraven lahko ponudimo še barbecue omako.
Recept je nastal v sodelovanju z:
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment