ZAČINJENE PIŠČANČJE KRAČE PO LOVSKO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
12 kos piščančjih začinjenih krač
1 jedilna žlica paradižnikove mezge
80 g dimljene slanine
100 g čebule
1 jedilna žlica bele moke
2 stroka česna
1 jedilna žlica mešanice za divjačino
1/2 dl belega vina
6 dl kokošje juhe
olje za peko, sol, mleti poper, rožmarin, žajbel
Postopek
1
Slanino narežemo na majhne koščke.
2
Sesekljamo čebulo in česen ter korenček narežemo na kocke.
3
Začinjene piščančje krače opečemo na vročem olju skupaj s slanino.
4
Opečene krače vzamemo iz posode. Nato na isti maščobi prepražimo čebulo in česen. Dodamo korenje in paradižnikovo mezgo, da porjavi. Zalijemo z vinom in počakamo, da vino izpari. Oprašimo ga z moko, zalijemo z juho, začinimo z začimbami za divjačino in kuhamo 10 minut.
5
Omako prepasiramo in skupaj s kračami vstavimo v pekač in v pečici na 180°C pečemo še 10 minut, da se krače lepo hrustljavo zapečejo. Po vrhu potresemo še par lističev žajblja in rožmarina.
6
Serviramo z zeleno solato in priljubno prilogo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment