V pršut ovite nadevane piščančje prsi, tortelini in smetanova omaka
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Nadevane piščančje prsi
50 g šampinjonov
1 čebula
10 rezin pršuta
1 mlada čebula
1 vrečka sirovih tortelinov
2 žlici olivnega olja
2 žlici masla
2 dl smetane
1 pest naribanega sira
sol
sveže mleti poper
Postopek
1
Pivka piščančje prsi razrežemo na polovičke. V vsako polovičko naredimo globoko zarezo oziroma “luknjo”, ki jo napolnimo z mešanico popraženih sesekljanih šampinjonov in čebule, začimb ter smetane. Prsi lepo začinimo in ovijemo z rezinami pršuta. Spečemo v pečici, ogreti na 180 – 200 stopinj Celzija.
2
Medtem, ko se piščanec peče v osoljenem kropu skuhamo torteline. Ko so kuhani, jih odcedimo in sotiramo na mešanici masla in olivnega olja.
3
Pečene piščančje prsi in kuhane torteline serviramo na krožnike. Na torteline naribamo sir. Zeleni del mlade čebulice sesekljamo in potrosimo po tortelinih in piščancu. V kozico nalijemo smetano. Dodamo začimbe, zelišča in malo sira, da se sestavine povežejo v gostejšo omako, ki jo polijemo po piščancu in tortelinih. Pripravljeno jed postrežemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment