STEAM BUNS S PIŠČANČJIMI BEDRI Z LIMONINO LUPINICO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
2 limone
olivno olje, sol, poper, drobnjak
480 g moke
200 g mleka
100 g vode
6 g pecilnega praška
2 ščepca soli
25 g sladkorja
2 korenja
1 jajce
1 čajna žlička gorčice
3 dl olivno in sončnično olje
limonin sok
ščepec soli
Postopek
1
Pripravili bomo kvašeno testo, ki ga bomo kuhali na sopari. Pripravili bomo kvasni sestavek in pustili 10 minut, da se kvas aktivira. V drugi posodi bomo skupaj zmešali moko, pecilni prašek in sol. Dodamo kvasni sestavek in začnemo gnest. Narejeno testo pustimo vzhajati 1 uro, pokrijemo ga z krpo in pazimo, da v prostoru ni prepiha.
2
Medtem ko pustimo testo, da vzhaja naredimo marinado za meso. File beder zrežemo na kose in postavimo v posodo. Čez meso naribamo lupinico ene limone, zalijemo z olivnim oljem in dobro popramo. Dobro premešamo in pustimo v marinadi vsaj pol ure.
3
Naredim majonezo. Uporabimo pol sončničnega in pol olivnega olja, žličko gorčice, jajce, malo limoninega soka, ščepec soli in vse skupaj zmiksamo.
4
Med peko mesa naredimo še sirov hrustek. Malce sira damo na vročo ponev in pustimo, da se rahlo zapeče, da dobimo hrustljavo skorjico.
5
Po eni uri ko je testo vzhajalo ga razvaljamo na debelino 1 cm. Iz testa izrežemo krog s premerom 8-10 cm. Kroge malo naoljimo in jih prepognemo na pol. Kuhamo jih nad paro ali v parni pečici 10 minut.
6
Ko se testo kuha, spečemo piščanca. Pomembno je, da je ponev zelo vroča, da piščanec ne izgubi vseh svojih sokov. Ko je pečeno ga preložimo v drugo posodo. Na isti ponvi na hitro popečemo na juilliene narezan korenček in ga začinimo.
7
Vse imamo pripravljeno za sestavo slastnih stem bunsov.
8
V štručko namažemo majonezo, dodamo korenje in malo drobnjaka ter na koncu še meso. Po vrhu namažemo še z malo majoneze in serviramo
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment