Shi shi piščanec po receptu Cool Mamacite
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Rižota
250 g kuhanega riža (basmati)
500 g Piščančji trio s porom in papriko Pivka
3 mlade čebule
3 dl jušne osnove
3 jušne žlice rjavega sladkorja
3 jušne žlice kisa
1 dl sojine omake
1 jušno žlico koruznega škroba
4 jušne žlice vode
1 pest arašidov
Postopek
1
Riž skuhamo (12 min.) in ga precedimo ter ohladimo. Piščanca na vročem olju prepražimo in proti koncu dodamo še mlado čebulo, ki smo jo narezali na kolobarje.
2
Premešamo in dodamo riž ter vse skupaj zalijemo z omako, ki smo jo pripravili tako, da smo v vrelo jušno osnovo umešali sladkor, kis in sojino omako.
3
Na koncu dodamo še škrob, raztopljen v vodi. Vse skupaj zavremo, premešamo in proti koncu dodamo še arašide.
Recept je nastal v sodelovanju z:
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment