POLNJEN FILE PIŠČANČJIH PRSI S SOLATO IN POMARANČNO-PASIJONKINIM PRELIVOM
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Sestavine:
125 g špinače
50 g parmezana
1 strok česna
1/2 stebla mlade čebule
0,3 dl suhega belega vina
100 g špargljev
50 g masla
Sol, poper, olje, česen v prahu, mleta sladka paprika
Sestavine za solato:
125 g mešane solate
4 jagode
70 g češnjevih paradižnikov
60 g feta sira
40 g borovnic
40 g granatnega jabolka
sok dveh limet
0,5 dl olivnega olja
0,5 dl pomarančnega soka
0,5 dl pasijonkinega soka
sol, poper
Vir: Okusno.je
Postopek
1
Slastne piščančje prsi po receptu zmagovalca MasterChefa
Tokrat je Anže Kuplenik, zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2019, pripravil recept za okusne polnjene piščančje prsi. Ob lepem vremenu jih lahko spečemo na žaru, odlična so tudi, če jih pripravimo v ponvi in postrežemo za sobotno ali nedeljsko kosilo. Super izbira so tudi za vse piknike, saj boste z njimi presenetili vse povabljence, ki navadno pričakujejo le čevapčiče, ražnjiče in ostale mesne dobrote z žara.
2
V kozici segrejemo olje in maslo. Dodamo polovico špinače in prepražimo narezano mlado čebulo. Ko špinača ovene, dodamo sesekljan česen. Prepražimo samo toliko, da zadiši. Solimo, popramo in dodamo vino. Pokrijemo in dušimo še kakšno minuto.
3
Prsi razpremo, kot je prikazano v videu. Pomembno je predvsem, da dobimo enakomerno debelo površino, saj se bo tako meso lepše speklo. Začinimo ga s soljo, poprom, mletim česnom in sladko papriko. Nadevamo ga s špinačo. Povrhu pa dodamo še nariban parmezan. Napolnjene piščančje prsi spečemo na žaru. Med peko mesa na žar dodamo še šparglje.
4
Medtem pripravimo sestavine za solato. Češnjeve paradižnike in jagode narežemo na polovičke ali četrtine. Za solatni preliv zmešamo limetin, pomarančni in pasijonkin sok, olje, sol in poper.
5
Ko je meso pečeno, ga narežemo na rezine. Mešanico solate in preostalo špinačo zmešamo skupaj s prelivom. Serviramo na krožnik. Dodamo pečene šparglje, rezine polnjenih piščančjih prsi in še vse preostale sestavine.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment