Piščanec v curry omaki
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščanec v curry omaki
500 g Piščančjih filejev Pivka
200 g basmati riža
1 žlička soli
1 lovorjev list
1/2 žličke popra
3 žlice olivnega olja
2 stroka česna
1 žlica naribanega svežega ingverja
1 žlica paradižnikovega koncentrata
200 ml smetane za kuhanje
2 žlici curryj začimbe
Postopek
1
V lonec vlijemo 500 ml vode, dodamo 200 g opranega basmati riža, 1 žličko soli in lovorjev list ter pokrijemo, zavremo in nadaljujemo kuhanje na nizkem ognju še 10 minut. Nato odstavimo lonec z ognja in ga pustimo pokritega še 5 minut.
Piščančje fileje Pivka narežemo na koščke in jih začinimo z žličko soli in ½ žličke popra. V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in na njem prepražimo piščančje fileje. Fileje pražimo približno 10 minut, oziroma toliko časa, da se vsi kosi popečejo z vseh strani. Pečeni piščanec prestavimo v skledo.
V ponvi segrejemo žlico olivnega olja ter dodamo nariban česen in ingver. Dodamo še žlico paradižnikovega koncentrata in 2 žlici curryja v prahu. Vse skupaj premešamo in prepražimo. Nato prilijemo 200 ml smetane za kuhanje, premešamo in zavremo.
Piščanca damo nazaj v ponev in ga na zmernem ognju kuhamo še 3-5 minut, da se segreje. Piščanca v curry omaki postrežemo skupaj z basmati rižem.
Nasvet: Namesto smetane za kuhanje lahko uporabimo tudi kokosovo mleko.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment