PIŠČANEC S SEZAMOM
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščanec s sezamom:
400 g Piščančjega fileja Pivka
2 jedilni žlici Gea sezamovega olja
100 g Gea Bio sezamovih semen
1/2 čajne žličke soli
3 ščepce belega popra
1/2 limone
pol šopka peteršilja
Postopek
1
Piščančje file Pivka najprej operemo, ga osušimo ter ga narežemo na približno 2 -3 cm široke rezine. Ko meso začinimo s poprom in soljo, ga povaljamo še v Gea sezamovih semenih.
2
Pekač za peko namastimo s Gea sezamovim oljem ter vanj položimo pripravljen piščančji file. Ko je pečica segreta na 190 stopinj Celzija, vanjo položimo pekač. File najprej pečemo 8 min na eni strani, nato ga obrnemo in pečemo še 8 min na drugi strani.
3
Pečene piščančje fileje s sezamom položimo na krožnik. Za dekoracijo lahko uporabimo rezine limone ali opran peteršilj. Za prilogo predlagamo pečen krompir ali mešano pečeno zelenjavo.
4
6
ALI STE VEDELI:
Pivka pogosto podpira projekte, ki spodbujajo sodelovanje. Recept smo pripravili v sodelovanju s Tovarno olja Gea d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo.
Sezamovo olje je eno najstarejših znanih rastlinskih olj. Sezam pogosto imenujejo kralj oljnic, sezamovo olje pa prištevajo med vrhunska olja. Je osnova orientalske kuhinje. Je odlično za jedi z žara in kot začimba v zaključni fazi priprave jedi.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment