Piščanec Melbourne (avstralska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
75 g suhega belega vina
15 g oljčnega olja
3 kose krompirja
1 žlica paradižnikove mezge
1 paradižnik
1 strok česna
1 žlica moke
½ jajčevca
½ šopka peteršilja
½ žlice masla
½ kozarca vode
sol
poper
Postopek
1
Piščančje krače prepražimo na olivnem olju in maslu, dokler ne dobijo zlato rjave barve. Nato meso zalijemo z vinom, vodo ter dodamo še paradižnikovo mezgo, sol in poper.
2
Ko postane omaka gladka, lahko prenehamo z mešanjem, lonec pokrijemo ter na nizkem ognju kuhamo še 30 min.
3
Proti koncu kuhanja dodamo piščančjim kračam še zelišča. V primeru, da je omaka prekisla ji lahko dodate še žličko sladkorja.
4
Medtem oprane in posušene jajčevce narežemo na mehke rezine in jih solimo. Jajčevce povaljamo v moki in jih pražimo toliko časa, da postanejo mehki. Prav tako narežemo tudi paradižnik in ga na hitro popražimo v olivnem olju. Kasneje paradižnikom dodamo še peteršilj, sol in česen.
5
Sedaj je potrebno pripraviti samo še krompir. V drugi posodi na trakove narezan krompir prepražimo.
6
Ko je vse pripravljeno, na krožnik najprej položimo jajčevce, nato paradižnike s česnom in zelišči. Na vrhu pa položimo še piščančje krače in jih vse skupaj polijemo z omako. Za prilogo postrežemo ocvrti krompirček.
7
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment