Piščančji polpeti v omaki (kot švedske kroglice) s testeninami
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1-2 paketa piščančjih poletov Pivka
300 ml mesne jušne osnove
100 ml smetane za kuhanje
1 žlica moke
1 žlica worcester omake
1 žlica gorčice/senfa
sveže mleti poper
2 kockici masla s česnom
olivno olje
250 g testenih
Vir: 220 stopinj poševno
Postopek
1
Na olivnem olju popečemo piščančje polpete. Pečene odstranimo iz ponve in v ponvi razpustimo dve manjši kocki masla s česnom.
2
Dodamo moko in jo svetlo popražimo. Toliko, da se maščoba in moka povežeta. Zatem zalijemo z jušno osnovo, dodamo gorčico, poper, worcestersko omako, smetano za kuhanje, vse skupaj dobro premešamo in kuhamo kakšnih 5 minut, da se omaka zgosti.
3
V omako damo testenine in meso, ter jed postrežemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment