Piščančji gyros (kuhinja bližnji vzhod)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
1-2 čajni žlički limoninega soka
1 žlička prekajene paprike
1 ščepec čilija
½ žličke timijana
½ žličke koriandrovih semen
½ česna
½ naribane limonine lupine
tortilje
Postopek
1
Piščančja stegna narežemo na tanke trakove.
2
V posodi zdrobimo koriandrova semena, česen, limonino lupino, prekajeno papriko, čili in timijan. Nato dodamo še ekstra deviško olje, polovica limoninega soka, sol in poper. Vse sestavine dobro zmešamo med seboj.
3
Ko je piščančje meso marinirano , ga lahko na vročem olju pečemo. Pečemo ga na obeh straneh, dokler ne dobi zlato rjave barve.
4
Na koncu lahko pečena piščančja stegna pokapljamo z limoninim sokom ter jih postrežemo s domačo gyros pito, pečenim krompirčkom ali tzatziki omako.
5
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment