PIŠČANČJI FILEJI V SIROVI OMAKI Z GOBAMI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščanec s prilogo
600 g piščančji zrezki iz fileja
150 g topljenega sira
100 g svežih gob (šampinjoni)
60 g pora
1/2 dl belega vina
sol, mleti poper, peteršilj, olje za peko
Postopek
1
Piščančje fileje začinimo s soljo in poprom ter na tanke rezance narežemo por in gobe.
2
V pomaščeni ponvi opečemo fileje.
3
Posebej pa v manjši kozici na olju prepražimo por in gobe.
4
Ko je prepraženo zalijemo z vinom in počakamo, da vino izpari. Nato dodamo smetano in sir. Vse skupaj mešamo, da se sir stopi.
5
Vse skupaj zlijemo na opečene zrezke in kuhamo še toliko časa dokler se omaka ne zgosti.
6
Postrežemo z zeleno solato in poljubno prilogo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment