PIŠČANČJI FILE V OKUSNI SMETANOVI OMAKI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1/2 čebule
1 strok česna
2 vejici peteršilja
1 dl olja
1 dl mleka
1/2 kisle smetane
2 dl vode
sol, poper
Postopek
1
Piščančji file začinimo s soljo in poprom, potresemo s peteršiljem ter postavimo v hladilnik najmanj za 20 minut.
2
Medtem drobno sesekljamo čebulo in česen.
3
Čebulo in česen popražimo na zmernem ognju, da dobi pozlati, nato prilijemo 2 dl vroče vode. V pokriti posodi se kuha slabih 10 minut.
4
Dodamo kislo smetano in posodo ponovno pokrijemo ter na zmernem ognju kuhamo še 10 minut.
5
Med tem v mleko vmešamo moko, ki jo na koncu dodamo k omaki. Omako dobro premešamo ter solimo po okusu.
6
Posodo pokrijemo in pustimo še 5-10 minut na zmernem ognju, da se okusi povežejo.
7
Piščančji file spečemo v ponvi. Pečeno meso prelijemo z omako, ki smo jo pred tem pripravili ter takoj odstavimo z ognja.
8
Postrežemo s skledo zelene solate, krompirjem ali kruhovimi cmoki.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment