PIŠČANČJI FILE V LISTNATEM TESTU
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Sestavine:
1 zavitek kupljenega listnatega testa
4 rezine pršuta
8 rezin sira
1-2 jajci
olje
Postopek
1
Kupljeno testo najprej odtajamo, nato ga na tanko razvaljamo na pomokani površini. Testo prerežemo tako, da dobimo štiri enake kose za štiri osebe.
2
Piščančje fileje spečemo na olju in pustimo, da se ohladijo. Nato na vsak kos testa, na sredino položimo en file. Na file dodamo še rezino pršuta in dve rezini sira.
3
Za premaz stepemo eno oz. dve jajci, s katerimi bomo premazali testo.
4
Testo zvijemo tako, da najprej prepognemo spodnji in zgornji del in ga premažemo z jajcem. Nato prepognemo levi del in desni del in ponovno premažemo z jajcem. Na koncu premažemo še celoten zavitek z jajcem, da se ne odpre.
5
Zavitke položimo na pomaščen pekač in ga položimo v ogreto pečico. Najprej jih pečemo 15 min na 200°, potem pa še 10-15 min na 180°. Ko postanejo zlato rumene barve, so pečeni.
6
Ponudimo z izbrano solato.
7
Vir: Zaposleni v Pivka perutninarstvo d.d.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment