PIŠČANČJI CORDON BLEU
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščančji cordon blue:
4 rezine Piščančjih prsi narezek – poper Pivka
4 rezine sira Gaude
200 g bele moke
2 jajci
200 g drobtin
6 krompirjev
120 g masla
3 mlade čebule
Zvezda olje za cvrtje
sol
Postopek
1
Piščančje prsi Pivka narežemo na 4 zrezke ter jih potolčemo in solimo. Na vsak zrezek položimo rezino Piščančjih prsi narezek – poper in sir. Zrezek zapognemo tako, da dobimo žep. Meso je potrebno dobro stisniti, pomagamo si lahko tudi z zobotrebci. Na koncu meso povaljamo še v moki, stepenih jajcih in drobinah.
2
V ponvi za cvrtje segrejemo Zvezda olje za cvrtje. Meso cvremo toliko časa, dokler ne dobi zlato rjave barve. Po cvrenju ga položimo na papirnato brisačko.
3
Za prilogo si olupimo in narežemo krompir na manjše koščke. Kuhamo ga do mehkega v slani vodi. Po kuhanju krompir odcedimo, mu dodamo maslo ter sesekljano mlado čebulo. Vse skupaj pretlačimo v pire in postrežemo na krožniku skupaj s cordon bleu zrezki.
4
PRIPOROČAMO NASLEDNJE OLJE:
5
NASVET:
Izberete lahko tudi že narezano meso – Piščančji file prsi.
Za prilogo svetujemo GEA tatarsko omako.
6
ALI STE VEDELI:
Cvrenje je eden od najstarejših načinov pripravljanja hrane. V zadnjem času se izmenjujeta priljubljenost in nepriljubljenost cvrenja. Zdravju škodljivi vplivi cvrenja so danes manjši kot nekoč, predvsem zaradi sodobnejše opreme in izdelave primernejših maščob za cvrenje, odpornih na visoke temperature. V prodajnem programu Tovarne olja Gea je na voljo kar nekaj olj, primernih za cvrenje, ki imajo nevtralen vonj in okus ter visoko oksidacijsko in termično stabilnost. Več na…
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment