PIŠČANČJE KROGLICE NA ČIČERIKINEM NAMAZU
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
400 g Mleti piščančji file beder
1 lonček kuhane čičerike
1 žlica limoninega soka
2 stroka česna
sol
olivno olje
1 čvrst navaden jogurt
Postopek
1
Mleti piščančji file beder oblikujemo v kroglice in z vseh strani popečemo na vročem olju. Zalijemo jih z nekaj vode in dušimo še približno 30 minut. Medtem pripravimo čičerikin namaz – humus.
2
V multipraktiku zmeljemo čičeriko, ki ji dodamo še sesekljan česen, sol in žlico limoninega soka. Nato med mešanjem dodamo dve žlici olja, žlico čvrstega jogurta in nekoliko vode, da postane masa kremasto gladka. Nasvet: Če želiš resnično gladek humus, kuhani čičeriki odstrani lupinice.
3
Piščančje kroglice postrežemo na posteljici iz humusa ter dekoriramo s pisano zelenjavo. Priporočamo zelenjavo slovenskega porekla.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment