PIŠČANČJA STEGNA S SKORJICO IZ KREKERJEV
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
sol in beli poper
100 g krekerjev
1 šopek peteršilja
1 vejica majarona
1 žlica sezamovih semen
1 jajce
olje za pekač
Postopek
1
Meso operemo in osušimo. Zgornji in spodnji del stegna ločimo in posolimo ter popramo. Solimo malo, ker so krekerji že slani.
2
Pečico segrejemo na 200°C. Krekerje na drobno zdrobimo (v vrečki z gospodinjskim valerjem).
3
Zelišča operemo, osušimo in na drobno narežemo. Zmešamo drobtine iz krekerjev, peteršilj, majaron in sezam ter dodamo malo soli in popra.
4
Na globokem krožniku stepemo jajce in v njem povaljani meso, ki ga nato z vseh strani ovijemo v mešanico s krekerji.
5
Pekač premažemo z oljem in namestimo panirane kose mesa. V vroči pečici (180°C) jih pečemo okoli 40 min, da so lepo zlatorjavi. Med peko jih enkrat / dvakrat obrnemo.
6
Vir: Zaposleni v Pivka perutninarstvo d.d.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment