Piščančja obara
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
300 g Piščančjega fileja stegen
50 g olja
250 g jušne zelenjave (korenje, por, zelena in koleraba)
1 čebula
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica mlete rdeče paprike
20 g kisle smetane
1 jedilna žlica moke
1 čajna žlica peteršilja
Postopek
1
Piščančji file stegen Pivka (s kostjo ali brez), zrežemo na večje kose. Zelenjavo narežemo na kocke. Čebulo nasekljamo.
2
V enem loncu zavremo vodo. Medtem v drugem loncu segrejemo olje in na prepražimo čebulo, da postekleni in zarumeni. Dodamo meso in začinimo s soljo in rdečo papriko. Meso pražimo približno 5 minut, dokler se ne enakomerno zapeče iz vseh strani. Dodamo še zelenjavo in vse skupaj na hitro premešamo.
3
V lončku zmešamo smetano in moko, da dobimo gladko zmes. Mesu in zelenjavi prilijemo zavreto vodo in smetanovo zmes. Lonec pokrijemo in na zmerni temperaturi kuhamo 25 minut. Kuhano obaro postrežemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment