PIŠČANČJA NABODALA S HRUSTLJAVIM KROMPIRJEM, BROKOLIJEM IN JOGURTOVO-METINO OMAKO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1 paket (400 g) piščančjih Natur nabodal Pivka
3 večji krompirji
1 brokolijeva glava
1,5 dcl tekočega jogurta
30 g sveže mete
120 g masla
3 stroki česna
4 vejice timijana
sol
poper
olje
Vir: Okusno.je
Postopek
1
2
Neolupljen krompir skuhamo v bolj slani vodi. Ga ohladimo in po dolžini prerežemo na pol. Brokoli narežemo na manjše cvetove. Česen olupimo, 1 strok drobno sesekljamo. Liste mete prav tako sesekljamo. V manjši kozici raztopimo 90 g masla, dodamo 2 stroka česna in timijan. Pustimo, da se segreje in odstavimo. Segrejemo žar, a ne preveč. Namastimo ga z oljem in pričnemo s pečenjem piščančjih nabodal.
3
Spečemo jih iz vseh strani. Nabodala so že rahlo začinjena, med peko pa jih lahko tudi večkrat premažemo z mešanico masla, česna in timijana. Ko je meso skoraj pečeno, na žar dodamo krompir in brokoli. Vse predhodno solimo in popramo. Dodamo maslo. Povečamo jakost žara, da se lahko krompir hrustljavo zapeče. Krompirja ne mešamo. Med tem pripravimo še omako. Zmešamo jogurt, meto, česen sol in poper.
4
Piščančja nabodala skupaj s krompirjem in brokolijem serviramo na krožnik. Poleg postrežemo jogurtovo-metino omako.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment