PIŠČANČJA MUSAKA S ŠPARGLJI IN PANCETO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščančja musaka s šparglji in panceto:
400 g Piščančji trio s šparglji in panceto Pivka
6 kosov krompirja
400 g kisle smetane
0,3 dcl mleka
2 jajci
1 bela čebula
Gea Bio sončnično olje
sol
poper
Postopek
1
Neolupljen krompir kuhamo v osoljeni vodi vse dokler ne postane mehak. Ohlajenega olupimo ter narežemo na tanke rezine – debeline približno 0,5 cm. Odpremo embalažo Piščančjega tria s šparglji in panceto Pivka.
2
V ponvi segrejemo Gea Bio sončnično olje ter dodamo narezano čebulo. Ko dobi čebula zlato-rjavo barvo, ji dodamo še narezan Piščančji trio s šparglji in panceto Pivka. Vse skupaj pražimo tako dolgo, da piščanec spremeni barvo.
3
Polivko pripravimo tako, da v posodi zmešamo kislo smetano, jajca, mleko, sol in poper.
4
Dno pekača za musako je potrebno najprej namastiti z maslom, nato ga lahko pokrijemo s prvim slojem krompirja. Zatem dodamo Piščančji trio s šparglji in panceto ter znova plast krompirja. Postopek nadaljujemo po istem vrstnem redu. Na koncu je potrebno vrhnji sloj zaključiti s krompirjem, ki ga pred peko polijemo še s prej narejeno polivko.
5
Pečemo v pečici približno 45 min na 200 stopinj Celzija. Pri peki upoštevamo posebnosti svoje pečice.
6
PRIPOROČAMO NASLEDNJE OLJE:
7
NASVET:
Jed bo še bolj slastna, če jo tik pred koncem pečenja potresemo še z naribanim parmezanom.
8
ALI STE VEDELI:
Pivka pogosto podpira projekte, ki spodbujajo sodelovanje. Recept smo pripravili v sodelovanju s Tovarno olja Gea d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo.
Gea Bio sončnično olje je naravni vir vitamina E, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom. V ljudski medicini se uporablja pri oljni terapiji (žvrkljanje olja v ustih).
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment