PIŠČANČJA JETRA Z INGVERJEM NA PEČENI ZELENJAVI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
480 g piščančja jetra in srca Pivka
160 g bučk
120 g rdeče paprike
1/2 dl kokošje juhe
1/2 dl svetle sojine omake
1 jedilna žlica sesekljanega ingverja
1 čajna žlička sesekljanega česna
1 čajna žlička jabolčnega kisa
1 čajna žlička sladkorja
1 jedilna žlica sezamovega olja
sol, ostra bela moka, olje za pečenje
Postopek
1
Česen in ingver sesekljamo. Bučke narežemo na 0,5 cm debele rezine, ter očistimo papriko in jo narežemo na tanke rezance.
2
Piščančja jetra in srca zrežemo in jih 30 minut mariniramo v mešanici česna, polovici sesekljanega ingverja, soli in malo sezamovega olja.
3
Ko se jetra in srca marinirajo bučke in papriko opečemo in solimo. Pečeno postavimo na toplo.
4
Pripravimo omako iz ingverja, ki ga prepražimo na sezamovem olju, sojini omaki, kokošji juhi, jabolčnemu kisu in sladkorju.
5
Marinirana jetra in srca osušimo, oprašimo z moko in jih spečemo, da postanejo lepo rjava.
6
Ko so pečena jih odcedimo na papirnati brisači. Nato jih postavimo na pečeno zelenjavo in prelijemo z omako ter serviramo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment