Piščančja cesarska solata
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1 majhna zelena solata
4 češnjevih paradižnikov
2 rezini kruha
2 rezini pancete
2 jajca
2 inčunova fileja (poljubno)
2 žlici olivnega olja
1/2 limone
1 čajna žlica gorčice
ščepec soli in popra
1/2 stroka česna
50 g naribanega sira
Postopek
1
Piščančje meso operemo in narežemo na dolge trakove. Zmešamo žlico olivnega olja, polovico količine limoninega soka in sol. Meso namažemo z mešanico in pustimo, da se marinira.
2
Solato operemo in natrgamo na poljubno velike kose. Češnjeve paradižnike operemo in narežemo na polovice. Sredico kruha narežemo na kocke in jih z vseh strani popečemo v naoljeni ponvi. Na isti ponvi popečemo panceto, da postane hrustljava. Jajca trdo skuhamo. Skupaj z inčuni ga na drobno sesekljamo.
3
Solatni preliv pripravimo iz žlice olivnega olja, limonine soka, gorčice, popra, soli, česna, jajca in inčunov.
4
Piščančje meso vzamemo iz marinade in ga popečemo v naoljeni ponvi.
5
Zeleno solato in češnjeve paradižnike prelijemo s solatnim prelivom in dobro premešamo. Dodamo pečeno meso, kruhove kocke in panceto. Vse skupaj premešamo. Na koncu posujemo še s parmezanom.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment