Piščančja bolonjska omaka
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
400 g mletega piščančjega mesa Pivka
1 čebula
1 korenček
200 g paradižnikove omake v pločevinki (ali pelati, koščki paradižnika)
2 žlici olivnega olja
2 stroka česna
1 lovorjev list
sol, poper, rdeča paprika v prahu, bazilika, origano
Postopek
1
Čebulo in česen olupimo ter narežemo na drobne koške. Korenček operemo in ga naribamo ali narežemo na drobne koščke.
2
V večjo ponev ali lonec nalijemo olje in ga segrejemo. Ko se olje segreje dodamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo še korenček ter vse skupaj popražimo. Nato v lonec dodamo mleto piščančje meso Pivka. Mešamo ga toliko časa, da postane temnejše barve.
3
Dodamo še česen in ga mešamo, da zadiši. Nato dodamo še paradižnikovo omako in lovorjev list. Vse skupaj dobro mešamo še nekaj časa. Če je omaka pregosta lahko dolijemo malo vode (lahko tudi jušne osnove). Omako še začinimo s soljo, poprom, rdečo papriko v prahu, baziliko in origanom. Lonec nato pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo še približno 45 min. Gostoto omake lahko regulirate po vašem okusu.
4
Omako serviramo s testenima ali njoki. Uporabimo jo lahko tudi za pripravo lazanje.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment