PISAN KROŽNIK S PIŠČANCEM
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
200 g Piščančjega fileja Pivka (1/2 400 g embalaže)
1 avokado
1 rdeča čebula
1 lonček koruze
1 lonček fižola
1 pest češnjevih paradižnikov
sol, poper
peteršilj
olivno olje
balzamični kis
4 kisle kumarice
koruzni čips
preliv ali omaka po okusu
sezamova semena
drobnjak
Postopek
1
Piščančji file začinimo (sol, poper) in z vseh strani kratko popražimo v večji ponvi, ki smo jo pred tem namazali z maslom ali olivnim oljem. Po potrebi ga zalijemo z jušno osnovo ali mlačno vodo. Ponev za nekaj časa pokrijemo in meso podušimo. Piščanca odstavimo in počakamo, da se ohladi. Ohlajen file narežemo na tanke rezine.
2
V skledo zložimo vso zelenjavo, pretlačen avokado, piščančje meso ter nazadnje še koruzni čips.
3
Zabelimo z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Solato okrasimo s peteršiljem, drobnjakom ter sezamovimi semeni. Za večjo sočnost lahko ob dodamo še žlico paradižnikove omake.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment