PICA S PIŠČANČJO POSEBNO SALAMO
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Testo:
400 g pšenične moke (tip 500)
2-3 čajni žlički Gea ekstra deviško oljčno olje
1 čajna žlička soli
25 g svežega kvasa (ali pol vrečke suhega kvasa)
350 g tople vode
Nadev:
200 g Piščančje posebne narezek Pivka
2-3 dl paradižnikove mezge
1 čajna žlička origana
200 g naribanega sira mozzarella
sveža bazilika
olive
Postopek
1
V posodo stresemo moko. Na sredini naredimo luknjo ter vanjo nadrobimo kvas ali jo potresemo s suhim kvasom. Kvasu dodamo malo tople vode ter pomešamo s kuhalnico. Dodamo še Gea ekstra deviško oljčno olje, moko ter vodo in vse skupaj zmešamo. Ko smo porabili že približno polovico moke ji dodamo še sol. Nato sam postopek nadaljujemo dokler ne porabimo preostanek moke in vode.
2
Testo gnetemo dokler ni enotno in mehko. Pustimo ga vzhajati od 30 do 60 min v pomokani posodi ter ga pokrijemo s kuhinjsko krpo.
3
Vzhajano testo razvaljamo po pomokani površini. Samo testo lahko razdelimo tudi na manjše dele.
4
Testo premažemo s paradižnikovo mezgo. Dodamo origano, narezek Piščančje posebne salame, naribane mozzarelle ter po želji tudi olive. Liste bazilike položimo na pico, a jih pred tem zmočimo, da se med samo peko ne zažgejo.
5
Pico pečemo v segreti pečici na 275 stopinj Cezija. Pica je pečena, ko dobi rumeno-zlate barve in hrustljavo skorjico.
6
PRIPOROČAMO NASLEDNJE OLJE:
7
NASVET:
Rok trajanja oljčnega olja je običajno do 18 mesecev, saj v tem obdobju olje še ohrani bogato aromo pri pravilnem skladiščenju. Olje hranimo v temnem prostoru, pri temperaturi od 14 do 20 stopinj C.
Ker je oljčno olje zelo občutljivo na oksidacijo z UV svetlobo, ga hranimo v primerni embalaži (v temnih steklenicah, posodah iz nerjavečega jekla). Tudi v preteklosti so olje hranili v amforah ali kamnitih posodah z lesenim pokrovom.
8
ALI STE VEDELI:
Pivka pogosto podpira projekte, ki spodbujajo sodelovanje. Recept smo pripravili v sodelovanju s Tovarno olja Gea d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo.
Piščančja posebna salama Pivka je vir antioksidanta selen, ki prispeva k zdravi imunski odpornosti.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment