PERUTNINSKA SOLATA S TESTENINAMI
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
100 g testenin (svedri)
100 g češnjevega paradižnika
10 lističev bazilike
olje za peko, oljčno olje, zeliščni kis, mleti beli poper
Postopek
1
Piščančji file narežemo na kocke, solimo in prepražimo na vročem olju. Ko so pečeni ga pustimo, da se ohladi.
2
Testenine skuhamo v slani vodi, da ostanejo trdikavi (al dente), jih dobro odcedimo, pokapamo z oljem, premešamo in ohladimo.
3
Umit češnjev paradižnik razpolovimo in sotiramo na oljčnem olju. Proti koncu dodamo še baziliko.
4
Soitranemu paradižniku in baziliki primešamo ohlajene kocke mesa in ohlajene testenine.
5
Začinimo z oljčnim oljem, zeliščnim kisom, soljo in poprom, narahlo premešamo in ponudimo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment