Pečene medene perutničke s coleslaw solato
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Perutničke
Coleslaw solata
150 g belega in rdečega zelja
150 g korenja
1 žlica majoneze
2 žlici kisle smetane
pol žličke gorčice
pol žličke limoninega soka
sol, poper
Postopek
1
Krompir olupimo in narežemo na polovice ali četrtine (če je večji krompir). Položimo ga v skledo, dodamo sol, poper, rožmarin in olivno olje. Vse skupaj dobro premešamo.
2
Pečico segrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Medene perutničke Pivka skupaj s krompirjem razporedimo po pekaču. Pečemo v pečici približno 35 min.
3
Za coleslaw solato naribamo zelje in korenček ter jih stresemo v skledo. V drugi, manjši skledi pripravimo preliv iz majoneze, kisle smetane, gorčice, soli in popra. Vse skupaj dobro premešamo. Preliv dodamo v skledo z zeljem in korenčkom ter vse skupaj premešamo.
4
Solato postrežemo zraven perutničk in krompirja.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment