Panirani piščančji fileji z grškim jogurtom
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
1 navaden grški jogurt
2 žlici kisle smetane
6-8 žlic kruhovih drobtin
300-350 g naribanega sira (več vrst)
sol, poper
peteršilj (po želji)
Postopek
1
5 piščančjih filejev prerežemo po dolžini, da dobimo dve polovici. Fileje posolimo in malo popopramo. Nato jih postavimo v nizko posodo in prelijemo z grškim jogurtom in dvema žlicama kisle smetane. Jogurt naj pokrije celotne fileje. Fileje damo v hladilnik za približno pol ali eno uro, da se marinirajo.
2
Kruhove drobtine zmešamo z naribanim sirom. Uporabimo lahko več vrst sira (po želji). Predlagamo, da dodate tudi dve žlici parmezana. Po želji lahko dodate nasekljan peteršilj. Vse suhe sestavine dobro premešamo. Fileje vzamemo iz hladilnika in jih v tem paniramo. Če vam ostane kaj jogurta ga lahko z žlico dodate po vrhu. Tako bo panirano meso še bolj sočno. Na pekač (na katerega damo peki papir) položimo fileje enega zraven drugega.
3
Pečico segrejemo na 180-200 stopinj. Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo približno 35-40 minut.
4
Za prilogo predlagamo pire krompir in solato.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment