Pad Thai s piščancem (tajska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
120 g riževih rezancev
1 por
100 g kalčkov
2 mladi čebuli (samo zeleni del)
2 veliki jajci
60 g praženih neslanih arašidov
OMAKA:
2 žlici palmovega sladkorja
2 dl vode
2 žlici koncentrata tamarind
4 žlice ribje omake
Postopek
1
Riževe rezance pustimo namakati v hladni vodi 10 min.
2
Na olju v voku na hitro popražimo piščančje prsi narezane na trakce. Ko se meso dovolj popraži, ga odstranimo. V voku popražimo še narezan por.
3
Omako pripravimo tako, da zmešamo ribjo omako, sladkor, koncentrat tamarind ter vodo.
4
Voku dodamo riževe rezance in omako ter vse skupaj s porom pražimo še dodatnih 10 min. V kolikor so rezanci še vedno trdi, sproti dodajamo še malo vode.
5
S pomočjo kuhalnice na eno stran voka porinemo rezance in zelenjavo. Nato na drugi strani (prazni) ubijemo dve jajci. Ko se jajci popražita, vse sestavine skupaj dobro premešamo.
6
Proti koncu dodamo še kalčke, zeleni del narezane čebule in meso. Vse sestavine znova pražimo nekaj minut.
7
Jed postrežemo na krožniku ter za posip uporabimo sesekljane neslane arašide.
8
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment