Odlična piščančja lazanja
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
testenine za lazanjo
nariban sir
0,5 l paradižnikove omake
Bešamel:
100 g moke
1 žlica margarine
4 dl mleka
4 dl sladke smetane
muškatni orešček
sol
Mesna omaka:
Postopek
1
Priprava bešamel omake: Na margarini prepražite moko, nato dodajte vroče mleko, kuhajte 10 minut, posolite, dodajte smetano in muškatni orešček.
2
Popražite čebulo na olju, dodajte mleto meso, solite in po potrebi dodajte vegeto.
3
V pekaču za lazanjo naredite plast bešamel omake, testenin, popraženega mesa, paradižnikove omake in sira, nato ponovite postopek. Zaključite s plastjo bešamela.
4
Pečico ogrejte na 180 stopinj, pečete 25 minut, nato povečajte na 220 stopinj in pecite še 25 minut.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment