Novoletna pita po receptu Cool Fotra
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Pita
300 g kvašenega testa
400 g Piščančji trio s šparglji in panceto
50 g masla
30 g moke
0,5 l mleka
sol
olje
150 g parmezana
Postopek
1
Trio piščanca s šparglji in panceto prepražimo na vročem olju v kozici. Vmes posebaj stopimo maslo in na njem prepražimo moko, zalijemo z mlekom in počasi segrevamo do vrelišča ob konstantnem mešanju, solimo in odstavimo.
2
V pekač položimo ¾ zvaljanega testa in namažemo z polovico bešamela. Čez položimo prepražen trio piščanca s šparglji in panceto ter prelijemo z preostalim bešamelom. Zvaljamo preostalo testo in narežeme za prst široke trakce ter prekrijemo našo pito. Čez potresemo še riban parmezan in pečemo v pečici pri 190°C, 25 minut.
Recept je nastal v sodelovanju z:
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment