Nasi goreng (indonezijska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
225 g piščančjega fileja Pivka
140 g dolgozrnatega riža
225 g repkov od kozic
225 ml piščančje juhe
90 ml vode
1 1/2 olja
2 mladi čebuli
1-2 sesekljana rdeča čilija
1 žlička indonezijske sklade sojine omake
1 šalotka
1 strok česna
1/2 žlice azijske ribje omake
1/2 ščepca soli
Postopek
1
Riž najprej operemo, nato ga v cedilu odcedimo. V posodo stresemo riž ter mu dodamo vodo ter 150 ml piščančje juhe. Ko zavre pustimo kuhati riž še dodatnih 15 min na nižji temperaturi. Ko se riž napije vse tekočine ga pustimo v posodi stati še dodatnih 5 min.
2
S pomočjo kuhalnice riž stresemo na pekač ter ga pustimo na sobni temperaturi počivati 30 min, da se ohladi. Po 8 urah počivanja riža v hladilniku ga vzamemo ven in ga nežno z prsti razrahljamo.
3
Na segretem olju v voku najprej popražimo šalotko in česen. Kasneje dodamo še narezane piščančje fileje. Po 2 min praženja dodamo še ostale sestavine repke od kozic, čili in sol. Po 2-3 minutah praženja, ko so repki že omehčajo sestavinam dodamo še preostalo jušno osnovo in sojino omako. Vse skupaj ponovno pražimo še 2-3 min.
4
Sestavine iz voka odstavimo ter na koncu rižu dodamo še ribjo omako in mlado čebulo. Po želji lahko na nasi goreng položite še ocvrto jajce.
5
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment