Nadevan piščančji file prsi, pire iz sladkega krompirja in čebule ter sotirana zelenjava
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščanec
250 g Pivka piščančji file prsi
1 beljak
0,5 dcl sladke smetane
1 pest zelenih delov mlade čebule
1 žlica olivnega olja
sol
sveže mleti poper
košček masla
Priloga
10 dag cvetače
10 dag stebelne zelene
1 bela čebula
2 mladi čebulici
2 žlici masla
olje za cvrtje
Pire krompir
1 velik sladki krompir
1 bela čebula
1 dcl sladke smetane
2 žlici masla
sol
sveže mleti poper
Postopek
1
Piščančji file prsi oblikujemo in vanj z ostrim nožem naredimo globoko zarezo, da ustvarimo žepek, ki ga bomo nadevali. Odrezke mesa skupaj z beljaki, mlado čebulico in smetano zmeljemo v gladko zmes. Zmes začinimo in nadevamo v dresirno vrečko. S pripravljenim moussom napolnimo žepek. File prsi zavijemo v PVC folijo, pokuhamo v vrelem kropu in nato na hitro popečemo na olivnem olju. Ko je meso na obeh straneh lepo popečeno, v ponev dodamo košček masla. S stopljenim maslom file piščančjih prsi večkrat prelijemo. Meso do konca spečemo v pečici.
2
Krompir in čebulo olupimo, narežemo na koščke in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali maslo smetane. Ko se zelenjava zmehča, jo s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. V pire vmešamo košček hladnega masla, po okusu pa ga začinimo s poprom in soljo.
3
Cvetačo nacvetkamo (razdelimo na manjše cvetke), blanširamo in sotiramo na maslu. Stebelno zeleno olupimo, poljubno oblikujemo, blanširamo in sotiramo. Mlado čebulico razpolovimo, popečemo na maslu in začinimo. Belo čebulo olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih ocvremo v vročem olju in posolimo.
4
File piščančjih prsi in pire serviramo na krožnik. Dodamo sotirano in ocvrto zelenjavo ter pripravljeno jed postrežemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment