Nadevan piščanec s cool solato po receptu Cool Fotra
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Solata
1 glava kitajskega zelja
1 glava radiča
1 korenje
10 brstičnih ohrovtov
Preliv
3 stroki česna
1 avokado
150 g kisle smetane
1 čajna žlica olivnega olja
1 jušna žlica balzamičnega kisa
sol
Postopek
1
Piščanca spečemo po navodilih iz embalaže. Zelje in radič očistimo in zrežemo na trakce. Korenje olupimo in skupaj z ohrovtom naribamo na mandolinci. Oboje primešamo zelju in radiču.
2
Avokado prerežemo na pol, odstranimo peško in sredico izdolbemo v blender. Dodamo še vse preostale sestavine za preliv in zmiksamo.
3
Prelijemo zelenjavo, dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Solato postrežemo k piščancu.
Recept je nastal v sodelovanju z:
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment