Nadevan piščanec po družinskem receptu
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Nadev:
250 g suhega belega kruha ali žemelj
1 srednje velika čebula
sončnično olje
300 ml vročega mleka
sol in poper
2 vejici peteršilja
2 jajci
Piščanec:
Potrebovali boste tudi:
šivanko
sukanec
Postopek
1
Kruh narežemo na manjše kose. Drobno sesekljano čebulo na olju zlato rjavo prepražimo in dodamo kruhu. Prelijemo s toplim mlekom, premešamo, da se ves kruh napoji. Dodamo sol, poper, drobno nasekljan peteršilj in premešamo. Ko se masa nekoliko ohladi, dodamo razžvrkljana jajca in premešamo.
2
Ventilacijsko pečico vključimo na 200 °C.
3
Piščanca operemo in osušimo s papirnato kuhinjsko krpo. Votlino napolnimo z nadevom in odprtino zašijemo.
4
Piščanca po vsej površini natremo s soljo in sokom limone. Položimo ga v pekač, prelijemo z oljem in pečemo približno 2 uri. Med peko ga večkrat prelijemo z maščobo, ki se izcedi iz mesa.
5
Pred serviranjem odstranimo sukanec.
6
Zahvaljujemo se Miranu Mlekužu za deljen recept in sliko.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment