Klubski sendvič
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Pečen piščanec
Curryjeva majoneza
2 rumenjaka
1 čajna žlička gorčice
1 dcl sončničnega olja
sol
sveže mlet beli poper
curry
sok limone
Nadev
3 rezine velikega toasta
2 jajci
100 g suhe slanine
100 g kitajskega zelja
50 g mehke zelene solate
100 g paradižnika
Postopek
1
Piščančje meso očistimo kosti in kože. Začinimo ga z zeliščno soljo, poprom, natremo s strtim česnom ter dimljeno rdečo papriko. Piščančje meso zapečemo na vroči ponvi z vseh strani. Med pečenjem prilivamo belo vino. Občasno piščanca oblivamo s sokom, ki se je nabral med pečenjem v ponvi. Pečenega piščanca pustimo nekaj minut počivati na toplem.
2
Meso narežemo na rezine ter ga uporabimo za nadevanje Klub sendviča. Pripravimo curryjevo majonezo. Rumenjake stepemo z gorčico, limoninim sokom ter začinimo z soljo, belim poprom ter curryjem. Postopoma med mešanjem prilivamo olje.
3
Kitajsko zelje narežemo na tanke rezance. Zmešamo jih s pripravljeno majonezo. Paradižnike zrežemo na tanjše rezine. Zeleno solato operemo in pripravimo lepe mehkejše liste.
4
Suho slanino položimo med dva lista peki papirja, obtežimo ter pečemo v pečici, da postane hrustljava. Spečemo omleto iz dveh jajc. Na vročo namaščeno ponev vlijemo stepena cela jajca, rahlo začinimo s soljo in poprom. Pečeno omleto nadevamo v sendvič. Pazimo da je omleta sočna in ne prepečena. Toastu z nožem odstranimo skorjo ter ga popečemo z obeh strani.
5
Sestavimo sendvič. Na rezino popečenega toasta naložimo mešanico kitajskega zelja z majonezo, nanj naložimo rezine pečenega piščanca. Pokrijemo z rezino toasta, obložimo z zeleno solato, rezinami paradižnika, pečeno slanino, pečeno jajčno omleto ter končamo z rezino toasta. Pred serviranjem sendvič narežemo na trikotnike in prebodemo z nabodalom.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment