Hrustljavi piščanec na japonski način (japonska kuhinja)
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
Postopek
1
Piščančje prsi narežemo na tanjše zrezke ter jih s pomočjo kuhinjskega kladiva tudi potolčemo.
2
V globoko posodo stresemo pšenično in koruzno moko. Med mešanjem počasi dodajamo še vodo, dokler zmes ne postane ravno prav tekoča za mariniranje. Zmes lahko mešamo z kuhalnico ali kitajsko palico.
3
Medtem, ko se segreva olje. v ponvi lahko piščančje prsi iz vsake strani pomočimo v pripravljeno zmes. Preden jih položimo v vrelo olje, jih je priporočljivo še malo otresti, da ne bodo imeli na sebi preveč mase.
4
Meso pečemo na obeh straneh dokler ne dobi zlato rjave barve. Japonci največkrat za prilogo k hrustljavemu piščancu uporabijo riž.
5
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment