Hrustljave perutničke iz pečice
Postopek
1
Marinirane Pivka peruti so torej že marinirane. Kar je nam najbolj všeč pri teh perutih pa je, da niso preveč začinjene, sploh z mleto rdečo papriko.
2
Da dosežemo hrustljavost peruti v pečici, moramo imeti pekač z dvignjeno rešetko, da vroč zrak kroži okrog in okrog mesa – peruti. Dodatni plus je še pečica s kombinacijo žara in ventilacije.
3
Peruti enakomerno razporedimo po mrežici, pod katero je pekač.
4
Peruti eno uro pred peko vzamemo iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo.
5
Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija, program ventilacija-žar. Ko se pečica ogreje, damo pekač na najvišje izvodilo in pečemo peruti nekje 30 – 35 minut. Čas peke je odvisen od pečice. Peruti po 20 minutah peke obrnemo.
6
V kolikor imate konvekcijske pečice ali pečice tip Bora, nastavite program na 220 stopinj Celzija in – 40% vlažnost. Po 15-20 minutah peruti obrnemo. Zadnjih nekaj minut peke nastavimo pečico na -100% vlažnost. Z odvzemom vlage postane koža še bolj hrustljava.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment