HRENOVKE V LISTNATEM TESTU
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Hrenovke v listnatem testu:
5 parov Piščančjih hrenovk Njami brez E Pivka
Gea Bio sezamova semena
1 zavitek listnatega testa
1 jajce
gorčica
Postopek
1
Hrenovke narežemo na približno tri enake dele.
2
Listnato testo raztegnemo ter ga razrežemo na trakove. Vsak trak premažemo z gorčico ter ga ovijemo okoli hrenovke tako, da je gorčični namaz obrnjen na notranjo stran.
3
Na koncu z razžvrkljanim jajcem premažemo zgornjo plast listnatega testa ter ga posujemo s Gea sezamovimi semeni. Pladenj položimo v pečico, ko se ta segreje na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno 15 do 20 minut.
4
PRIPOROČAMO NASLEDNJA SEMENA:
5
NASVET:
Piščančje hrenovke Pivka so odlična izbira za vse obroke dneva, saj so pripravljene iz dobro mletega piščančjega in puranjega mesa ter izbranih začimb lahkega okusa.
Sezamova semena lahko uporabljamo tako pri slanih kot sladkih jedeh. V kolikor želimo izrazitejši oreškast okus Tovarna olja Gea priporoča, da sezamova semena predhodno hitro prepražimo.
6
ALI STE VEDELI:
Pivka pogosto podpira projekte, ki spodbujajo sodelovanje. Recept smo pripravili v sodelovanju s Tovarno olja Gea d.o.o., za kar se jim zahvaljujemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment