Afriški piščančji golaž z rižem
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
SESTAVINE:
1 ½ žlice paradižnikove mezge
1 piščančja jušna osnova
2 žlici arašidovega masla
1 paradižnik
čebula
pekoč čili v prahu
sol
olje
voda
Postopek
1
Piščančja bedra narežemo na manjše koščke in na drobno sesekljamo čebulo. Omenjeni sestavini položimo v lonec ter dodamo toliko vode, da pokrijemo meso. Nato dodamo še eno jušno kocko ter kuhamo, dokler meso ni kuhano.
2
V drugi ponvi na vročem olju popražimo mezgo in narezan paradižnik.
3
Ko je vse nared, lahko meso z jušno osnovo prilijemo v posodo s paradižnikovo mezgo. Vse skupaj kuhamo, dokler omaka ne zavre. Nato ji dodamo še arašidovo maslo ter po želji še sol in čili. Omaka je kuhana, ko zavre in se zgosti.
4
Za prilogo skuhamo še riž in vse skupaj postrežemo na krožniku.
5
Več o piščancu v svetovni kulinariki si lahko preberete tudi v blogu, ki je objavljen na spletni strani Pivka perutninarstvo.
Recept pripravila: Alja Maček
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment