Piščančji želodci
Energijska vrednost: 484 kJ/115 kcal
Maščobe: 4,6 g - od tega nasičene maščobe: 1,9 g
Ogljikovi hidrati: 0,9 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 17,6 g
Sol: 0,23 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Energijska vrednost: 484 kJ/115 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 4,6 g - od tega nasičene maščobe: 1,9 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 0,9 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 17,6 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,23 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Nasvet za Pivka moment
Drobovina je izredno bogata z vitamini in minerali, navdušuje pa tudi z okusom! Piščančji želodčki nas še posebej prevzamejo v golažu z rumeno polento. Želodčke in zelenjavo narežemo na manjše koščke. Na olju ali masti prepražimo čebulo, dodamo želodčke, kuhan grah in korenje ter kratko popražimo, zalijemo z vodo in skuhamo. Ob koncu solimo in začinimo.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?