Pivka izstopa izmed vseh proizvajalcev živilskih izdelkov

30 september 2016

Na strokovnem ocenjevanju AGRA 2016 je ponovno največ najvišjih priznanj prejela Pivka perutninarstvo. Že peto leto zapored je Pivka edina prejela Posebno priznanje za varne mesnine. Med priznanji posebno mesto zaseda priznanje za tržno ponudbo mesa ter največ medalj za kakovost. (zlatih, srebrnih in bronastih). Med njimi je kar pet Šampionov, s čimer Pivka izstopa izmed vseh proizvajalcev živilskih izdelkov ter pijač. 
Naziv Šampion pomeni prejetje zlate medalje tri leta zapored (2014, 2015, 2016). Pivka ima tudi največ zlatih medalj med mesnimi izdelki. Najvišje medalje so potrditev vrhunske kakovosti v mednarodnem merilu.
Pivka perutninarstvo je že leta 2012 prejela tudi posebno priznanje Nosilec kakovosti za največ prejetih priznaj in medalj, kar Pomurski sejem podeljuje le ob posebnih jubilejih. Kakovost potrjujejo tudi kupci, kar je pokazala zadnja raziskava Nielsen za meso in izdelke za žar.

PET ŠAMPIONOV Pivka: Piščančja nabodala, Nadevan Piščanec, Piščančje pleskavice, Pivka piščančja posebna salama, Pivka piščančja pečena šunka

7 ZLATIH MEDALJ so prejeli mesni izdelki: PIVKA piščančje hrenovke, PIVKA piščančje hrenovke s sirom, NJAMI piščančje hrenovke, NJAMI piščančje hrenovke s sirom, PIVKA piščančja posebna salama, Pivka piščančja pečena šunka, NJAMI piščančje pečene prsi brez E

Sledljivost in kontrola skozi faze

Pivka je vrhunski in inovativni ponudnik predvsem piščančjega mesa ter izdelkov. Zaradi široke ponudbe mesa in izdelkov je slogan Pivke – Vsak dan nekaj dobrega. Pri proizvodnji in razvoju daje podjetje prednost zagotavljanju zdrave, varne in okusne hrane ter skrbi za okolje in naravne vire. Izdelki so narejeni z najvišjimi standardi kakovosti ter s sledljivostjo skozi vse ključne faze nastajanja izdelka, kar dokazujejo najvišja priznanja in certifikati ter nenazadnje veliko zaupanje kupcev. V sklopu poslovne skupine so: valilnica, dobava krme, tovarna krmil, klavnica, pakirnica in predelava ter skladiščenje in logistika. V Pivki d.d je skupno 330 zaposlenih.


Vzreja in krma
Pivški piščanci so za razliko od drugih izvaljeni in vzrejeni v neokrnjeni naravi notranjsko-kraškega in primorskega podeželja (večinoma Vipavska dolina in Kras), kar je daleč proč od industrijskih centrov, ki bi lahko onesnaževali zrak, tla oz. vodo v bližini farm, a kljub vsemu blizu matičnega podjetja na Kalu pri Pivki. Živali so hranjene s pravo kombinacijo naravnih žitaric. Krma lastne izdelave ter reja sta pod stalnim nadzorom strokovnjakov Pivke ter veterinarske službe. Pivka je edino podjetje na slovenskem, ki ima kar dva certifikata Višja kakovost zaradi krme bogate z omega 3 maščobnimi kislinami in antioksidantom selen, kar vpliva na ugodno sestavo mesa in izdelkov z dodano vrednostjo po naravni poti.

Standardi kakovosti
Pakiranje in predelava mesa se vrši na Kalu pri Pivki/ regija Zeleni Kras. V vseh postopkih sledimo strogim zahtevam standarda IFS, ki zagotavlja varnost živil. Način dela in izbrane vrednote potrjuje Pivka tudi s standardi kakovosti ISO 9001 in z delovanjem, ki je skladno z mednarodno metodo zagotavljanja varne prehrane HACCP. Okolju prijazno delovanje pa dokazujemo z okoljskim certifikatom ISO 14001. Pristno skrb za kakovost in nemoten potek procesov potrjujejo številne medalje in najvišja priznanja.

Na strokovnem ocenjevanju AGRA 2016 je ponovno največ najvišjih priznanj prejela Pivka perutninarstvo. Že peto leto zapored je Pivka edina prejela Posebno priznanje za varne mesnine. Med priznanji posebno mesto zaseda priznanje za tržno ponudbo mesa ter 19 medalj za kakovost, med katerimi je kar pet Šampionov, s čimer Pivka izstopa izmed vseh proizvajalcev živilskih izdelkov ter pijač. Najvišje medalje so potrditev vrhunske kakovosti v mednarodnem merilu.

Pivka perutninarstvo je že leta 2012 prejela tudi posebno priznanje Nosilec kakovosti za največ prejetih priznaj in medalj, kar Pomurski sejem podeljuje le ob posebnih jubilejih. Kakovost potrjujejo tudi kupci, kar je pokazala zadnja raziskava Nielsen za meso in izdelke za žar.

Logistika
Velika pozornost je v Pivki namenjena tudi primernemu skladiščenju in optimalnemu transportu do trgovcev doma in v tujini. Podjetje ima 7 lastnih maloprodajnih trgovin. V Srbiji tudi hčerinsko distribucijsko podjetje Pivka – S, na hrvaškem pa sodeluje z distribucijskim podjetjem Delamaris.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!