Zdrava pivkina popotnica za 1000 prvošolčkov

04 september 2012

Pivka perutninarstvo d.d. je ob prejemu posebnega priznanja ''Nosilec kakovosti'', ki ga je nedavno prejela na 50. jubilejnem mednarodnem živilsko-kmetijskem sejmu v Gornji Radgoni - AGRA 2012, v prvih dneh novega šolskega leta s prav posebno, a zdravo in kakovostno popotnico razveselila kar 1.000 otrok, ki so letos prvič zakorakali preko šolskih vrat in sedli v šolske klopi. Vsem prvošolcem iz občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Izola, Ajdovščina, Sežana, Divača, Loška Dolina in Komen so tako za prijetnejši vstop v šolo pripravili posebno darilo: šolski zvezek in Njami hrenovke brez E, nagrajene s certifikatom Višja kakovost. S to donatorsko gesto Pivka d.d. želi prispevati tudi k ozaveščanju osnovnošolcev o pomenu zdrave prehrane.

Zdrava pivkina popotnica za 1000 prvošolčkov

Barjene hrenovke brez E so NOV OKUS v skupini Njami hrenovk brez ovoja. Pripravljene so iz izbranega piščančjega mesa in naravnih začimb, brez konzervansov. Zaradi pasterizacije in vakuum¬ske embalaže je njihova obstojnost ohranjena do 90 dni. Na mednarodnem ocenjevanju AGRA so prejele Srebrno medaljo za kakovost ter posebno priznanje za varne mesnine. Vsebujejo namreč omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki so v kontroliranem razmerju. Njihova kakovost je spremljana in nadzorovana tudi s strani neodvisne organizacije za certificiranje. Vse Njami hrenovke z omega 3 so vključe¬ne v nacionalno shemo Višja kakovost.

Njami je blagovna znamka razigranih in navihanih Njamčkov, ki v družinskem in prijateljskem krogu skozi igro in zabavo odkrivajo pomen zdravega načina prehranjevanja. Dobrote Nami odlikuje kakovostno piščančje in puranje meso. So izbranega okusa, poleg tega pa ponujajo še obsežen ''paket dodane vrednosti'': Piščančje hrenovke in Piščančja posebna salama vsebujejo OMEGA 3 maščobne kisline, Piščančje in puranje paštete so BREZ KONZERVANSOV, Piščančje prsi v ovitku ter Pečena piščančja šunka nosita znak VARUJE ZDRAVJE.

Zdrava pivkina popotnica za 1000 prvošolčkov

Na nedavnem 50. jubilejnem mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni smo namreč prejeli prav posebno nagrado ''Nosilec kakovosti''. Prislužili smo si jo s kar 15 najvišjimi priznanji iz vseh kategorij izdelkov - za naše izdelke smo namreč prejeli 13 zlatih in 5 srebrnih priznanj. Hkrati smo si prislužili še vsa 3 posebna priznanja, in sicer priznanje za inovatorstvo, za tržno ponudbo svežega mesa ter za varne mesnine.

Kot eno izmed naprednejših in v prihodnost zazrtih podjetij v slovenski prehrambeni industriji se Pivka d.d. zaveda svoje odgovornosti, ki jo ima do potrošnikov, zaposlenih in nenazadnje tudi do okolja, v katerem deluje. Pri tem je njihov cilj jasen – omogočati boljši jutri in negovati pozitivne družbene vrednote. Prizadevajo si, da so njihovi izdelki ne le okolju prijazni, temveč tudi visokokakovostni in prilagojeni sodobnim smernicam zdrave prehrane. Skrbno sledijo zahtevam standardov HACCAP, ISO 14000 in ISO 9001, ki zagotavljajo varnost živil. Skrb za aktiven in zdrav življenjski slog potrošnikov dopolnjujejo s podporo številnim športnim, kulturnim, humanitarnim in okoljevarstvenim projektom. Pri svojem delovanju podpirajo predvsem dejavnosti, organizacije in posameznike, ki izhajajo iz njihovega lokalnega okolja - Zeleni kras, v sklopu katerega nudijo podporo različnim prireditvam, klubom in društvom, ki pozitivno vplivajo na kakovost življenja posameznika in lokalne skupnosti.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!