Z znanjem v boljši jutri

13 julij 2008

V Pivki se zavedamo, da je znanje tisto, ki nas pelje naprej v lepšo prihodnost, nam olajša delo in kot rezultat dobimo kvalitetnejši izdelek.
V preteklosti na področju reje nismo naredili velikih premikov, vendar pa bi želeli v bodoče to spremeniti, zato smo v zadnje pol leta organizirali že drugi seminar za rejce.

Cilj Pivke je kvaliteten izdelek, prav tako pa vemo, da na strani rejcev je cilj dober rezultat in s tem primeren zaslužek. Seminarji in skupna srečanja so namenjena predvsem temu, da osvežimo naše znanje, se spomnimo že pozabljenega, prisluhnemo raznim strokovnjakom, se pogovorimo o lastnih izkušnjah in skušamo najti čimboljše rešitve za različne probleme v reji.
 

Prvi seminar je potekal decembra v prednovoletnem, vendar tudi delovnem vzdušju. Tkrat smo predstavili Okoljsko politiko in cilje Pivke, ter prizadevanja za pridobitev certifikata 14001. S strokovnega področja smo rejcem osvetlili pomembne točke kvalitetne priprave hleva za vselitev živali, ter pomembnost pravilne zimske ventilacije. Sodelavka iz veterinarske ambulante ga. Šemrov nam je razložila zakaj in kako pomembna je pravilna vakcinacija in zaščita živali. Zastopnik Krke d.d. pa je predstavil paleto njihovih proizvodov, njihovo uporabo in poudaril, kako dobro pripraviti, očistiti in razkužiti hlev.

V Pivki smo se odločili, da bomo vsako leto proglasili najboljše rejce in jih tudi nagradili. Pri oceni nam je bil proizvodni rezultat glavno vodilo, na drugi strani pa tudi velikost in perspektivnost rejca. Za leto 2007 so prva tri mesta v konkurenci »piščancev« zasedli:

  1. Tomaž Štrancar
  2. Leopold Trebec
  3. Albert Karuza

v konkurenci »puranov« pa:

  1. Darko Bubnič
  2. Branko Štrajhar
  3. Nevio Poles

Absolutni zmagovalec za leto 2007 je bil g. Karlo Paluza, ki je prejel en teden letovanja v apartmaju Pivke v Čatežu.

Na drugem seminarju v mesecu juniju pa so glavno besedo imeli sodelavci iz ROSSa, ki je dobavitelj naših matičnih jat. Želeli smo, da se posvetimo predvsem možnim vzrokom za prekomerno močenje stelje, ki vodi v dodatno delo, neprijetne vonjave in slabši rezultat. Strokovnjaki so opozorili na veliko malenkosti, ki pa niso nepomembne, in vsaka v svoji meri lahko prispeva k izboljšanju stanja. Predvsem pa so to stvari, na katere ima rejec sam vpliv in so odvisne od njegovega dela in angažiranja.

Tudi firma ROSS je nagradila naše najboljše rejce za leto 2007. Pri tem ocenjevanju pa je bilo edino merilo proizvodni rezultat, pri katerem pa imajo sigurno prednost manjši rejci, ki lažje obvladujejo situacijo. V tem ocenjevanju je bila razvrstitev sledeča:

Berta Zafre
Tomaž Štrancar
Albert Karuza

Vsem nagrajencem še enkrat iz srca čestitamo, pa tudi vsem ostalim za celoletne napore. Želimo si, da bi taka srečanja postala naša stalnica, da bi se jih vsakokrat udeležilo čim več rejcev, ter bi vsak lahko odnesel nekaj novega, s čimer bi izboljšal svoj rezultat.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!